BETEGEK JELENTKEZÉSE

Jelentkezés osztályos felvételre

Megindult szülés (rendszeres fájások, magzatvízszivárgás) esetén éjjel–nappal a szülőszobán jelentkezzen (II. emelet).

Egynapos sebészeti beavatkozások esetén (pl.: égészségügyi kaparás, terhességmegszakítás) reggel 07.00 órakor a Beteg­felvételi Iroda előtti folyosón várakozzon (hátsó bejárat, földszint). Előjegyzés alapján szólítani fogják. Hozza magával leleteit és iratait, legyen éhgyomorra. Az irodában állítják ki a szülészeti illetve nőgyó­gyászati kórlapot, mellyel az I. emeleti (szülészeti) vagy a II. emeleti (nőgyó­gyá­szati) nővérpultnál kell jelentkezni.

Amennyiben nagyobb nőgyógyászati illetve szülészeti műtétre van előjegyezve (pl. hasi méheltávolítás, laparoscopia, császármetszés), kezelőorvosa előzetesen tájékoztatja a felvétel módjáról.

Ha más egészségügyi intéz­ményből utalják be osztályunkra, munka­időben a Beteg­­fel­vételi irodában, munka­időn kívül az ügye­letes orvos­nál illetve a II. eme­leti nővér­pultnál jelent­kezzen osztályos felvételre.

Felvételkor hozza magával:

  • TAJ kártyáját
  • személyi igazolványát és lakcímkártyáját
  • egy hónapnál nem régebbi laboratóriumi leleteit
  • korábbi zárójelentéseit
  • pizsamát vagy hálóinget, papucsot, köntöst, tisztálkodási felszerelését ( fogkefe, fogkrém, szappan, WC-papír, egészségügyi betét, vatta stb.)
  • evőeszközt, bögrét

Fontos tudni:

Amennyiben a műtét napján fekszik be osztályunkra, kérjük, hogy előző nap éjféltől sem folyadékot, sem szilárd ételt ne fogyasszon, ne cigarettázzon. Ha a felvétel előző nap megtörténik, kezelőorvosa pontosan tájékoztatni fogja Önt a szükséges teendőkről.

Elbocsátás:

A gyógykezelés végén a betegek két példányban zárójelentést kapnak. Az egyik példány a betegé, a másik a családorvosé. Amennyiben munkahelyük felé, illetve további betegállományba vételükhöz igazolás szükséges, ezt jelezzék kezelőorvosuknak. Elbocsátáskor a beteget felvilágosítjuk, és tanácsokkal látjuk el, megbeszéljük a kontrollvizsgálat időpontját.

Betegek jelentkezése vizsgálatra

Nem sürgős esetben:

Az általános nőgyógyászati szakrendelő illetve a szakambulanciák (terhes ambulancia, tini ambulancia, gyermeknőgyógyászati szakrendelés, klimax ambulancia) az épület földszintjén működnek. Az általános nőgyógyászati szakrendelő hétköznap 08.00-18.00 óra között látogatható, a szakambulanciák rendelési idejét megtalálja honlapunkon az “Ambulanciák” menüpont alatt.

Sürgősség esetén:

07.00-15.00 óra között a Betegfelvételi Irodában, 15.00-07.00 óra között a II. emeleti nővérpultnál jelentkezzen vizsgálatra. Munkaidőben az iroda, munkaidőn kívül a II. emeleti nővér értesíti az ügyeletes orvost.

IRODAI MUNKAREND

Betegfelvétel 7:00 – 8:00
Zárójelentés kiadása 9:00 – 13:00