Szent János Kórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

Jelentkezés osztályos felvételre

 

Megindult szülés (rendszeres fájások, magzatvízszivárgás) esetén éjjel–nappal a szülőszobán jelentkezzen (II. emelet).

 

Egynapos sebészeti beavatkozások esetén (pl.: égészségügyi kaparás, terhességmegszakítás) reggel 07.00 órakor a Betegfelvételi Iroda előtti folyosón várakozzon (hátsó bejárat, földszint). Előjegyzés alapján szólítani fogják. Hozza magával leleteit és iratait, legyen éhgyomorra. Az irodában állítják ki a szülészeti illetve nőgyógyászati kórlapot, mellyel az I. emeleti (szülészeti) vagy a II. emeleti (nőgyógyászati) nővérpultnál kell jelentkezni.

 

Amennyiben nagyobb nőgyógyászati illetve szülészeti műtétre van előjegyezve (pl. hasi méheltávolítás, laparoscopia, császármetszés), kezelőorvosa előzetesen tájékoztatja a felvétel módjáról.

 

Ha más egészségügyi intézményből utalják be osztályunkra, munkaidőben a Betegfelvételi irodában, munkaidőn kívül az ügyeletes orvosnál illetve a II. emeleti nővérpultnál jelentkezzen osztályos felvételre.

 

A betegfelvételi iroda előtti folyosó a földszinten

 

Felvételkor hozza magával:

- TAJ kártyáját
- személyi igazolványát és lakcímkártyáját
- egy hónapnál nem régebbi laboratóriumi leleteit
- korábbi zárójelentéseit
- pizsamát vagy hálóinget, papucsot, köntöst, tisztálkodási felszerelését ( fogkefe, fogkrém, szappan, WC-papír, egészségügyi betét, vatta stb.)
- evőeszközt, bögrét

 

Fontos tudni:

Amennyiben a műtét napján fekszik be osztályunkra, kérjük, hogy előző nap éjféltől sem folyadékot, sem szilárd ételt ne fogyasszon, ne cigarettázzon. Ha a felvétel előző nap megtörténik, kezelőorvosa pontosan tájékoztatni fogja Önt a szükséges teendőkről.

 

Elbocsátás:

A gyógykezelés végén a betegek két példányban zárójelentést kapnak. Az egyik példány a betegé, a másik a családorvosé. Amennyiben munkahelyük felé, illetve további betegállományba vételükhöz igazolás szükséges, ezt jelezzék kezelőorvosuknak. Elbocsátáskor a beteget felvilágosítjuk, és tanácsokkal látjuk el, megbeszéljük a kontrollvizsgálat időpontját.

 

Irodai munkarend:

Betegfelvétel: 07.00-08.00
Zárójelentés kiadása: 09.00-13.30